"Verkeersvrij maken van de Jules De Buckstraat".

Op 29 oktober 2011, over deze onderwerpen: Economie en ondernemen, Gemeenteraad, Lebbeke, Lokale economie, Middenstand, Mobiliteit, Verkeer (+ mobiliteit en openbare werken), Voorstellen

De Jules De Buckstraat is op korte tijd uitgegroeid tot een echte ontmoetingsplaats: een aantal drank- en eetgelegenheden, maar ook andere handelszaken hebben er stek gevonden.

Op de terrasjes is het steeds weer een gezellige drukte en de andere handelszaken kunnen hun producten ook op straat etaleren.

Het verkeer is er echter nog steeds toegelaten, wat een verkeersonveilige situatie schept.
Zowel bewoners, handelaars als terrasjesgangers spraken ons  aan met de vraag naar een  oplossing. Daarom stelde Goedele Uyttersprot, gemeenteraadslid, op de laatste gemeenteraad voor om van de Jules De Buckstraat op bepaalde tijdstippen en periodes verkeersvrij te maken.

Dit kan met een zeer eenvoudige ingreep.

De vraag naar welke periodes van het  jaar (bv van juni tot september) en welke tijdstippen ( bv vanaf 16 u) dit moet gelden, kan het voorwerp uitmaken van overleg in de bevoegde adviesraad.

Leo Callaert, buurtbewoner: “ de situatie is hier soms erg gevaarlijk. Bij goed weer zitten de terrassen goed vol, ook bv ouders met jonge kinderen. En toch mogen de auto’s hier nog passeren. Onbegrijpelijk.”

Ook uw mening telt.

Geef ons uw mening:
 

  • Goedele Uyttersprot, Hoeksken 64, Wieze, goedele.uyttersprot [at] n-va.be
  • Andre Segers ,Fochelstraat 47, 0470 58 65 01, segers.andre [at] gmail.com
  • Leo Callaert, res.’De Lelie’  Laurierstraat 4 A;  0477 18 73 14, leocallaert [at] skynet.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is