N-VA vraagt een Informatievergadering over het OCMW Participatief Project WZC “Hof ter Veldeken”.

Op 4 oktober 2017, over deze onderwerpen: Bestuurszaken, Denderbelle, Gemeenteraad, Heizijde, OCMW, Voorstellen, Wieze

Binnen afzienbare tijd worden in alle gemeenten de OCMW’s en de gemeentebesturen geïntegreerd.
 
Een van de grote dossiers die momenteel op tafel ligt in Lebbeke en waarin de gemeente een belangrijke rol speelt, is het OCMW Participatief Project WZC “Hof ter Veldeken”.
 
Het participatief project van dit WZC (woonzorgcentrum) betekent een belangrijke ingreep én wijziging in één van de kerntaken van het OCMW en de gemeente, met name de zorg voor onze oudjes, onze zorgbehoevenden.
 
Nu er plannen zijn om deze zorg uit te besteden aan derden, via een nieuw op te richten rechtspersoon, waarin de gemeente/OCMW een beperkte zeggingskracht zal hebben, zijn wij van oordeel dat ook de gemeenteraad hierin betrokken partij is.
 
Met het oog op een goede informatie van de gemeenteraad en gemeenteraadsleden stellen wij voor, dat hieromtrent een informatiesessie/commissie wordt georganiseerd, waarbij toelichting wordt gegeven over dit project, waarop er van gedachten kan gewisseld worden, en wel om volgende reden:

  • Binnen afzienbare tijd zal het OCMW geïntegreerd deel uitmaken van het gemeentebestuur.
  • De gemeente is nu reeds een voorname financierder van het OCMW.
  • Niet alle gemeenteraadsfracties hebben zitting in het OC
  • De gemeente maakt deel uit van de ad hoc Onderhandelingscommissie WZC Hof ter Veldeken, via haar schepenen Guido Van Herreweghe/Kris De Smet en de gemeentesecretaris.
  • De gemeente zal ook deel uitmaken van de nieuwe rechtspersoon in de PPS en wij willen dan ook duidelijkheid i.v.m. zeggenschap, prijs, personeel, waarborgen door de gemeente.
  • Krijgen de gemeenteraadsleden inzage in de stukken ter zake?

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is