N-VA Lebbeke haalt slag thuis - De constructieve N-VA oppositie werpt zijn vruchten af.

Op 6 juni 2015, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Ruimtelijke ordening

In de gemeenteraad van januari stond het Ruimtelijk UitvoeringsPlan (RUP) Marga-Medina geagendeerd.

De N-VA fractie verzette zich met klem tegen dit dossier en verwees het naar de prullenmand.
Ook de betrokkenen uit de Kouterbaan en Bellestraat waren met dit voorstel allerminst opgezet, wat resulteerde in evenveel bezwaarschriften.

Opzet van het RUP: men wil het KMO gebied, waar de vroegere bedrijven Marga en Medina gevestigd waren aan de Kouterbaan en met een doorsteek naar de Bellestraat (Marga), omvormen tot een woonzone voor eensgezinswoningen.

Peter Huyck – (N-VA): Vandaag blijkt dat de VLD-CD&V meerderheid onze visie volgt en het voorliggende plan grondig wenst te wijzigen.
Het is zelfs zo dat het eerdere dossier niet zal voorgedragen worden aan de GECORO voor advies, maar eerst grondig zal aangepast worden om het nadien terug in openbaar onderzoek te brengen.
Zo was het voorgestelde RUP onvoldoende onderbouwd, niet objectief en voorzag het veel te veel woningen op een kleine oppervlakte.

De Lebbeekse coalitiepartners stelden het RUP Marga-Medina verkeerdelijk als een reconversieproject voor.

Raf De Wolf – (N-VA): Een reconversie voorziet in het maximale behoud van bestaande gebouwen, om deze - mits aanpassing - een andere bestemming te geven. In dit project voorzag de VLD-CD&V meerderheid de sloop van het hoofdgebouw in het project, met name het gebouw Medima op de Kouterbaan, alsook de onverantwoorde en onnodige onteigening van een perceel in de Bellestraat.

Peter Huyck – (N-VA): Het is duidelijk dat de VLD-CD&V meerderheid ondoordacht de voorkeur gaf aan een kwantitatieve invulling met het oog op de realisatie van een maximum aantal wooneenheden. Dat men hiervoor niets of niemand zou ontzien, was blijkbaar maar een pennentrek in de marge. De N-VA fractie - die ieder project van wooninbreiding wenst te steunen - zal evenwel steeds oog hebben voor een kwalitatieve invulling. Wij stellen dan ook de woonkwaliteit en woonbeleving centraal voor elke bewoner van huidige en toekomstige wooneenheden. Dat we dit zullen bewaken is dan ook één van onze ankerpunten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is