Loonsverhogingen Topambtenaren Lebbeke

Op 27 juni 2018, over deze onderwerpen: Bestuurszaken, Financiën – begroting, Gemeenteraad, Heizijde, Lebbeke, OCMW, Personeel, Wieze

Tussenkomsten N-VA GR van

  • Karel Uyttersprot GR 29.3.2018
  • Raf De Wolf GR 24.6.2018

Door de inkanteling van het OCMW in het gemeentebestuur is het logisch dat ook aan de top van de administratie er een aanpassing gebeurde.

De taak van secretaris/ontvanger van OCMW én gemeente wordt herleid tot  deze van respectievelijk Algemeen Directeur en Financieel Directeur. Dit gaat gepaard met een loonsverhoging van 30%, die decretaal bepaald is en verantwoord wordt door de toegenomen taken en verantwoordelijkheden.

Allen, de secretaris OCMW, secretaris Gemeente, ontvanger OCMW en ontvanger Gemeente zitten, ondanks de middelbare leeftijd van drie onder hen, reeds aan het maximum van hun carrière, namelijk op trap 15.  Hun totale loonkost bedraagt in totaal zowat 635 000 €/jaar aan de gemeente. Hierbij komen nog extralegale voordelen als maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering en GSM.                                                                                                            

Een evaluatie en assessment van de functionarissen was hier de juiste weg geweest.

MAAR: naast het verplicht aanstellen van een algemeen- en financieel directeur, stelt Lebbeke ook een “adjunct algemeen directeur” en een “adjunct financieel directeur” aan.  Enkel in een gemeente van + 60 000 is er de aanstelling van adjuncten voorzien.

Dit heeft niets te maken met bedrijfseconomische logica, maar zuiver met verkiezingspolitiek.

Zij krijgen zij op hun huidig loon, dat momenteel reeds op het maximum staat, een loonsverhoging van 27.5 % extra zonder dat daar een verantwoording tegenover staat.

Dit betekent concreet een loonsverhoging van 75 000 €/jaar, te betalen door de Lebbekenaar. Ook de vakbonden ACV en ACOD spraken zich negatief uit over deze verhogingen.

Het feit dat zij een zwaardere taak krijgen is moeilijk te verdedigen: een part-time betrokkene, die zijn taken aan het afbouwen is met het oog op zijn pensioen, krijgt nog een loonsverhoging van 27.5 %, met consequenties voor de gemeentelijke pensioenkas. De meerderheid liet weten dat betrokkene, na zijn pensioen, niet zal vervangen worden….

Voor de N-VA Fractie,

Karel Uyttersprot & Raf De Wolf.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is