Lebbeke verwaarloost geboortebossen. Belle Broek en Duivenkeet zijn een wildernis

Op 11 oktober 2013, over deze onderwerpen: Denderbelle, Gemeenteraad, Heizijde, Jeugd, Lebbeke, Leefmilieu, Wieze

Na plechtige openstelling geen aandacht meer voor onderhoud…

 

Lebbeke 07 oktober 2013: Lebbeke telt ondertussen een 3-tal geboortebossen… Reeds meerdere malen organiseerde de Lebbeekse bestuursmeerderheid de aanplanting van boompjes ter ondersteuning van de geboorte van de jongste spruiten van onze inwoners. Telkenmale gebeurt dit met groot tromgeroffel en passende erkenning. Echter…

Wat blijkbaar aan de aandacht van onze bestuurders ontsnapt is dat deze bosje uiteraard ook onderhouden dienen te worden. Daar faalt het Lebbeekse bestuur dan ook grandioos.

De ooit zo aangename plekjes zijn verworden tot een ware wildernis... Vooreerst is er van enige zichtbaarheid geen sprake meer om maar te zwijgen van de toegankelijkheid.

Wat het geboortebos in Denderbelle betreft is het een echt huzarenstuk om het bos binnen te treden. De toegang is regelrecht afgesloten en overwoekerd met allerhande wildgroei, zelfs in die mate dat de ooit zo plechtig ingeplande boompjes verzwolgen worden door dit onkruid. De vermelding “verboden toegang – privé terrein” zou men hier eerder verwachten, als stille getuige van iemand die reeds vele jaren overleden is.

Wat het geboortebos in Lebbeke-Duivekeetstraat betreft, ook hier ontdekt men gauw dat de aandacht voor enig groenbeheer afwezig is gebleven…. Na blijk van enig doorzettingsvermogen, om een doorgang tot het bos te trotseren, komt men in een wildernis waar het zoeken wordt naar de geboorteboompjes. Al goed dat er vooraan een bord staat met de namen van de respectievelijke kindjes, zodat men dit als leidraad kan gebruiken in de zoektocht naar de respectievelijke bomen…

Enkel het geboortebos Heizijde wordt blijkbaar onderhouden….!!??

Peter Huyck, N-VA gemeenteraadslid :-“Verkommering van het gemeentelijk patrimonium wordt blijkbaar een rode draad door het beleid van deze bestuursmeerderheid…Niet alleen laat men zijn vastgoed-patrimonium (huis Blanckaert, Station Heizijde, Pastorij Wieze, enz…) verkommeren maar is verkommering van ons groen-patrimonium ook geen hindernis. Ik zal tijdens de komende gemeenteraad het College confronteren met hun gebrek aan respect, voor deze geboortebossen .”

Foto’s “geboortebossen”

Geboortebos Geboortebos

 

Geboortebos  Geboortebos

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is