Jong N-VA Lebbeke bezorgd om verkeersveiligheid

Op 3 mei 2013, over deze onderwerpen: Heizijde, Jeugd, Jong N-VA, Lebbeke, Mobiliteit, Verkeer (+ mobiliteit en openbare werken)

Jong N-VA Lebbeke is bekommerd om de veiligheid van de schoolgaande jeugd. Daarom onderzoeken ze de Lebbeekse wegen op gevaarlijke elementen op weg naar de schoolgebouwen. Symbolisch wordt een krijttekening aangebracht op deze levensgevaarlijke plaatsen om er bij het gemeentebestuur op aan te dringen een oplossing te voorzien, voor dat het te laat is.

Voorkomen is steeds beter dan genezen en Jong N-VA Lebbeke wil dan ook niet wachten om deze zaken op de agenda te zetten tot er effectief een dode of gewonde valt.

Klein Antwerpenstraat

 

 

 

Als eerste “ongevalsscène” kozen ze voor de kruising tussen de Fabriekstraat en de Klein-Antwerpenstraat. Hier is het onmogelijk om de voorrang-van-rechtsregel te respecteren zonder in een gevaarlijke positie stil te staan om ‘om de hoek te gaan kijken’.

 

Fabriekstraat

We hopen op een constructieve oplossing en zetten onze zoektocht verder naar levensgevaarlijke verkeerssituaties op weg naar school.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is