European Disability Card

Op 21 maart 2019, over deze onderwerpen: Cultuur, Lebbeke
European Disability Card

Ons bestuurslid Pieter Paul Moens ligt mede aan de basis van een internationaal project voor mensen met een beperking: de European Disability Card. 

In oktober 2017 stelde deze Lebbekenaar, samen met Zuhal Demir de European Disability Card voor in België. 

Op 6 februari 2019 werd over die EDC (European Disability Card) een EDF (European Disability Forum) rapport voorgesteld. 

Het verslag bevat aanbevelingen voor een mogelijke volgende fase, zoals de oprichting van een permanent netwerk voor de uitwisseling van goede praktijken en ervaringen tussen de lidstaten, de opname van leden van het Europees Parlement bij de promotie van de gehandicaptenkaart en het toevoegen van meer diensten onder de kaart. 

Momenteel zijn de deelnemende lidstaten: België, Cyprus, Estland, Finland, Italië, Malta, Roemenië en Slovenië. 

Het rapport vindt dat het Lebbeeks initiatief van Pieter Paul Moens moet uitgebreid worden naar alle lidstaten van de Europese Unie. 

In deze legislatuur (2019-2024) wordt ook de Disability Card uitgewerkt in de Lebbeekse diensten door de nieuwe coalitie. 

De kaart kan aangevraagd worden via: https://eudisabilitycard.be/nl 

Meer informatie over dit rapport: http://www.edf-feph.org/newsroom/news/taking-stock-disability-card-proje...

Afgelopen dinsdag 19 maart 2019 keurde de Provinciale Deputatie van Oost-Vlaanderen de European Disability Card goed in alle provinciale domeinen, centra en erfgoedmusea.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is