5 STERKE JONGEREN VOOR 13 OKTOBER!

Op 5 juni 2024, over deze onderwerpen: Jeugd, Jong N-VA, Verkiezingen

In de aanloop naar de lokale verkiezingen van 13 oktober kondigt de Lebbeekse N-VA vijf jongeren aan die hun verkiezingslijst zullen vervoegen. “Wij zien jongeren als de toekomst van onze bruisende gemeente. We geven hen dan ook graag de kansen die ze meer dan verdienen, zo ook om onze lijst te versterken,” zegt lijsttrekker Raf De Wolf. Symbolisch kondigt de Lebbeekse N-VA vijf jongerenkandidaten aan op de Grote Plaats, met op de achtergrond Galerie De Fontein. Deze plek heeft in het verleden, en ook de komende zomer, namelijk al meermaals dienst gedaan als locatie voor de zomerbars. Het is reeds langer de wens van N-VA om De Fontein uit te bouwen tot een locatie waar meerdere keren per jaar activiteiten georganiseerd kunnen worden, voor zowel jong als oud.


De vijf jongerenkandidaten die worden aangekondigd zijn
ondertussen allemaal bestuurslid van de lokale Jong N-VA afdeling.
In eerste instantie gaat het om Quinten Bosman (23). Hij is voorzitter van Jong N-VA en getogen in de parochie van het Heilig Kruis. Beroepshalve is Bosman actief in de financiële sector. Hij neemt voor het eerst deel aan de lokale verkiezingen en wil zich inzetten voor een gemeente met meer inspraak van de burger, een betere ondersteuning van de cultuur-, jeugd- en sportverenigingen en waken over gezonde gemeentelijke financiën. “Met uw steun kan ik werken aan een transparant, efficiënt en betrokken gemeentebestuur.”


De tweede kandidaat is Inez de Proft. Zij is momenteel 25 jaar en in het dagelijkse leven notarieel juriste. In haar vrije tijd is ze een bezige bij en is ze actief binnen de paardensport, waar ze zelf ook les geeft. Inez ging als kind naar school in de gemeenteschool en is al heel haar leven woonachtig in Lebbeke. “Desondanks ik de charmes van de grootsteden mocht leren kennen, verkoos ik niks boven Lebbeke. Mijn vriend en ik besloten dan ook om te gaan samenwonen in de Kouterbaan,” zegt ze. Inez gaat dan ook resoluut voor een goede ondersteuning van het verenigingsleven, onze sportinfrastructuur en speciale aandacht voor de jeugd.


Klaas De Smedt is de oudste van de vijf aangekondigde jongerenkandidaten. Hij is 29 jaar en woonachtig in Heizijde. Beroepshalve is hij leerkracht in het middelbaar onderwijs in Opwijk. De Smedt is al langer actief binnen de politiek en neemt op 9 juni ook deel aan de nationale verkiezingen. Hij nam eerder al deel aan de nationale verkiezingen van 2019 en de lokale verkiezingen van 2018, waar hij een score van 409 stemmen behaalde. Het is zijn ambitie om minstens even goed te scoren. “Als leerkracht weet ik hoe belangrijk een goede opvoeding en ontwikkeling is voor onze kinderen. Kwaliteitsvol gemeentelijk onderwijs en een goede leefomgeving zijn dan ook van uitermate groot belang,” zegt hij.


Tussen de aangekondigde kandidaten is ook Killian Vandenbroeck te vinden. Killian is geboren in het jaar 1997 en woonachtig op de grens tussen Wieze en Denderbelle. Hij is afgestudeerd als industrieel ingenieur en momenteel werkzaam als werfleider bij een grote bouwfirma. Hij is momenteel penningmeester en ondervoorzitter bij Jong N-VA Lebbeke. “Ik spreek met heel wat mensen in onze gemeente en weet dat de afgelopen jaren er goed werk is geleverd. Dit wil ik graag kunnen verderzetten, met speciale aandacht voor onze deelgemeenten en onze open ruimte,” zegt Vandenbroeck.


De laatste kandidaat is Brent Roelandt (26). Hij is politicoloog en bestuurskundige van opleiding en momenteel werkzaam in het Federaal Parlement. Roelandt is al heel zijn leven woonachtig in de parochie van het Heilig Kruis en huidig voorzitter van de Lebbeekse N-VA afdeling. In 2018 nam hij voor het eerst deel aan de lokale verkiezingen. “In onze gemeente is het mede door het werk van de huidige bestuursploeg aangenaam om te wonen, werken en ondernemen. Met extra aandacht voor onze wegen, onze veiligheid en onze (lokale) identiteit wil ik de komende jaren hieraan kunnen meewerken,” besluit Roelandt.

N-VA voegt vijf jongeren toe aan haar lijst voor gemeenteraadsverkiezingen in oktober | Gemeenteraadsverkiezingen Lebbeke 2024 | hln.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is