Karel Uyttersprot Lijstduwer N-VA bij de verkiezingen van 14 oktober 2018

Op 3 augustus 2018, over deze onderwerpen: Denderbelle, Gemeenteraad, Heizijde, Lebbeke, Verkiezingen 2018, Wieze
Karel Uyttersprot

Karel Uyttersprot, zowat de nestor van de N-VA Lebbeke, is lijstduwer bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Hiermee wil N-VA ervaring en vertrouwen in haar lijst beklemtonen.
Hij zette zijn eerste stappen in de politiek ruim 50 jaar geleden, als lokaal en arrondissementeel voorzitter van VUJO, de Volksuniejongeren.
Na zijn humaniorastudies aan het H .Maagdcollege studeerde hij aan de Universiteit Gent en was oa student bedrijfsmanagement bij prof. A.Vlerick.
 
Het grootste deel van zijn loopbaan speelde zich af in het bedrijfsleven.
Na een tiental jaar de commerciële afdeling van NV Wattex te Buggenhout te hebben geleid, werd hij gedelegeerd bestuurder van de Kamer van Koophandel Dendermonde die hij sterk wist uit te bouwen .
In 2000 lag hij aan de basis van de fusie van vijf Kamers van Koophandel in Oost-Vlaanderen (Voka Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen), met ruim 3000 leden-bedrijven en 55 medewerkers, en momenteel een van de meest toonaangevende organisatie van ondernemingen in Vlaanderen en daarbuiten.
 
In 2010 kon hij aan de vraag van oud collega Philippe Muyters (voormalig gedelegeerd bestuurder van het VEV), en van Bart De Wever, niet weerstaan om, kandidaat te zijn bij de federale verkiezingen. Hij werd verkozen tot federaal volksvertegenwoordiger , met een groot aantal voorkeurstemmen.
In 2014 nam dochter Goedele de fakkel over.
 
Gedurende zijn ganse loopbaan is hij politiek actief geweest, voor en achter de schermen, op lokaal, gewestelijk en Vlaams niveau, in alle bestuursorganen van VU en N-VA.
Hij lag dan ook aan de basis van de oprichting van de N-VA Lebbeke na de splitsing van de Volksunie.
In 2012 was hij lijsttrekker voor N-VA Lebbeke en bracht, samen met de andere kandidaten, N-VA van één zetel naar acht. En ei zo na zat er meer in.
 
Hij is gehuwd met Marleen De Block, vader van Katelijne , leerkracht De Puzzel, en van Goedele, advokaat en volksvertegenwoordiger, en grootvader van Zeger, Isolde, Helena, Marthe , Gudrun en Dagmar. En ook al is hij officieel op “pensioen”, toch is hij nog steeds actief in het bedrijfsleven en bestuurder in een aantal organisaties .
 
Raf De Wolf, lijsttrekker: "Karel was bij de vorige verkiezingen de  lijsttrekker en behaalde , op één na , het hoogste aantal voorkeurstemmen in onze gemeente. Met hem als lijstduwer willen wij kampen voor een overwinning. Als 'pater familias’ van de N-VA Lebbeke, is hij de inspirator , raadgever en coach voor het programma, de lijst en de kandidaten.
Zij ervaring en het vertrouwen dat hij geniet, zorgen er samen met de ganse ploeg voor, dat de N-VA klaar is voor het bestuur van de gemeente op alle domeinen."
 
Karel Uyttersprot: " De 'gemeenteraad' is uiteraard een belangrijk orgaan, maar daarnaast zijn er de commissies, raden, overlegorganen waarin men zich verdienstelijk kan maken en die meer aandacht verdienen.
Wij formuleren dit in ons speerpunt: 'Inspraak voor uitspraak' , er dient meer overleg te zijn met de burgers, vooraleer er beslissingen worden genomen . De adviesraden , commissies, overlegplatformen, ...dienen meer gewaardeerd te worden. Op ontmoetingen met de bevolking dient er geluisterd te worden naar wat zij zeggen en wensen, vooraleer men beslist. Daar wil ik mij voor inzetten en op toezien. Nu gebeurt teveel het omgekeerde.
De sterkte van deze commissies en raden hangt af van de sterkte van haar vertegenwoordigers. "

Raf  De Wolf
Karel Uyttersprot
Lebbeke 16.7.2018

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is