Wat loopt er mis in de Lebbeekse coalitie !?

Op 18 oktober 2014, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Lebbeke

N-VA pleit voor goed bestuur ! Ambras in de Lebbeekse coalitie !?

 
Het is duidelijk dat er grote onenigheid is in de Lebbeekse VLD- CD&- coalitie.
Vorige Gemeenteraad  van 25 september was de meerderheid zelfs niet in aantal,  want slechts 12 van de 14 meerderheidsleden van VLD-CD&V waren aanwezig;
De afwezigen kwamen beide uit de CD&V, een lid was verontschuldigd, een ander kwam niet opdagen uit onenigheid, zo vernemen wij.
 
Karel Uyttersprot: Het is dank zij de oppositie dat de Gemeenteraad kon door gaan, ook al is de houding van de voorzitter van de gemeenteraad weinig tolerant ten opzichte van N-VA.
Het is moeilijk aanvaardbaar de  zitting van de gemeenteraad om de haverklap wordt gewijzigd omdat een of ander lid niet kan aanwezig zijn of omwille van onenigheid in de meerderheid.  

Toen ik indertijd vroeg om de raadszittingen niet te laten samenvallen met de plenaire zittingen van donderdag in het Parlement had de meerderheid hier geen oren naar. Nu wordt er om de haverklap van datum gewijzigd om allerlei redenen. Dit is zeker geen uiting van goed bestuur.

Wij vernemen dat om  redenen van mogelijke onenigheid in de meerderheid en de vrees om niet in aantal te zijn, wordt de geplande gemeenteraad van donderdag 23 oktober, verschoven naar woensdag 22 oktober.

Dit is blijkbaar niet nieuw. Ook in de vorige legislatuur, 2006-2012 diende de datum van de raadsvergaderingen regelmatig te worden aangepast, in functie van de mogelijke aanwezigheden van de meerderheid.

Deze was toen 13 raadsleden meerderheid, 12 van de oppositie.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is