Toewijzing serviceflats : Hugo De Mol ( N-VA ) stelt objectieve criteria voor, tégen de huidige willekeur.

Op 24 februari 2008, over deze onderwerpen: Denderbelle, Gemeenteraad, Heizijde, Lebbeke, OCMW, Sociale huisvesting, Wieze

Op de laatste beheerraad van de Serviceflats Lebbeke, stelde Hugo De Mol (N-VA) voor om objectieve criteria te hanteren bij de toewijzing ervan.

Aan de leden van de beheerraad werd een lijst overhandigd met de chronologische inschrijvingen vanaf 6 april 2004. In totaal zowat 40 aanvragen.

De schepen van huisvesting diste 4 aanvragen op voor toewijzing aan personen die ofwel slechts vanaf 2007 waren ingeschreven of zelfs nog geen aanvraag hadden ingediend.

Op de vraag hoe de serviceflats vroeger werden toegewezen antwoordde een ex-schepen simpelweg maar eerlijk: op ’basis van willekeur’. Er waren en zijn geen criteria.

OCMW-raadslid Hugo De Mol (N-VA) stelde voor om objectieve normen te hanteren, met name de chronologische lijst der inschrijvingen; deze lijst dient ook o.i. regelmatig te worden geoptimaliseerd. Er ontstond een discussie die uiteindelijk leidde tot de stemming over het voorstel van Hugo De Mol.

Het voorstel werd aangenomen door met een meerderheid van stemmen, 6 voor, 4 tegen (met name de meerderheidsleden uit de gemeenteraad) en 4 onthoudingen (met name de OCMW-raadsleden uit de meerderheid).

Zaak beklonken? Dit is zonder de waard (in dit geval burgemeester Saeys) gerekend. Hij stelde dat hij de zaak naar het schepencollege meeneemt en dat het schepencollege uiteindelijk zal beslissen wie de openstaande serviceflats toegewezen krijgt.
Hierop heeft Hugo De Mol sterk gereageerd. Hij vroeg zich af wat de zin nog is van een beheerraad, als de burgemeester aan de democratisch genomen beslissingen geen gevolg geeft.

Telkenmale de burgemeester zijn gelijk niet krijgt treedt hij op zonder rekening te houden met de bevoegde organen, hierin gesteund door de meelopers van het schepencollege.
De vraag kan hier gesteld worden of hij, buiten zijn bevoegdheden om, reeds toezeggingen heeft gedaan aan bepaalde personen?
Wij hebben ondertussen vernomen dat het schepencollege de serviceflats reeds heeft toegewezen, uiteraard niet volgens de chronologische volgorde, maar naar de normen van de burgemeester!

N-VA protesteert met klem tegen de ondemocratische houding van burgemeester Saeys (Vlaamse Liberalen en DEMOCRATEN).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is