Toekomst Postgebouw Lebbeke

Op 9 november 2017, over deze onderwerpen: Bpost, Denderbelle, Federale Parlement, Heizijde, Lebbeke, Wieze

Het postkantoor in Lebbeke is een mede-eigendom tussen 

  • Bpost (63,80%) en 
  • De Regie der Gebouwen (23,23%), 
  • Met nog een gemeenschappelijk deel van 12,97% (inkom, kelder, enz.).

Uit het antwoord van minister Jambon op mijn vraag wanneer de verkoop van het postkantoor voorzien wordt, blijkt dat de Regie der Gebouwen haar eigen deel en het gemeenschappelijk deel kan verkopen volgens 3 scenario’s:

  1. Bpost koopt het federale deel aan.
  2. Het federale deel wordt verkocht aan de meest biedende.
  3. Bpost en de Regie der Gebouwen verkopen samen hun deel.

Naar aanleiding daarvan verstuurde ik eenzelfde vraag naar Bpost, met de vraag naar hun toekomstplannen voor het postkantoor in Lebbeke, evenals naar de toegankelijkheid voor mindermobielen.

BPost laat weten dat – omwille van een interne reorganisatie - de uitreiking van brieven en pakjes op termijn zal georganiseerd worden vanuit het Mailcenter in Aalst. De klant zal hier niets van merken, want ophalen en uitreiking van briefwisseling en pakjes, alsook de vroege bedeling van kranten en zakenpost, blijft gegarandeerd.

Dit wil wel zeggen dat BPost haar deel van het gebouw niet meer nodig heeft. 

Als zij zouden beslissen om hun deel te verkopen, blijft de loketdienst wel in Lebbeke, maar allicht op een andere locatie.

“Klanten moeten dus niet ongerust zijn dat het postdiensten onze gemeente verlaten. Indien zij beslissen om hun deel van het gebouw, samen met de Regie der Gebouwen, in 1 geheel te verkopen, dan zijn er in Lebbeke nog voldoende mogelijkheden om de loketdiensten in onder te brengen”, besluit Goedele Uyttersprot.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is