Nieuwe sluis Denderbelle : 2 vliegen in één klap

Op 4 oktober 2014, over deze onderwerpen: Dender, Denderbelle, Erfgoed, Waterwegen

Niet voor morgen

In het kader van de wateroverlastproblemen en het beter bevaarbaar maken van de Dender zal Waterwegen en Zeekanaal het bestaande sluizencomplex te Denderbelle vernieuwen. “Zowel de stuw als de sluis zijn aan vervanging toe. Er is een voorontwerp maar de uitvoering is voorzien op lange termijn en dus alleszins niet voor morgen” – zegt Goedele Uyttersprot – Federaal Volksvertegenwoordiger .

Opportuniteit

De nieuwe sluizen hebben eenmansbediening waardoor – op verzoek van de vakbonden – geen fietsers of voetgangers meer kunnen passeren. – dit in het kader van de veiligheid en de werkbaarheid.

Niets belet echter dat in de directe omgeving een nieuwe overbrugging wordt gelegd die veiliger en comfortabeler is dan de huidige oversteek.

“Uit contacten die wij genomen hebben heeft Waterwegen en Zeekanaal daar wel oren naar – en daar wil N-VA twee vliegen in 1 klap slaan: een moderne stuw en sluis maar dan wel gecombineerd met een nieuwe fiets- en voetgangersoversteek.” – aldus Marius Meremans –Vlaams Volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid N-VA Dendermonde.

Voor N-VA is het duidelijk : een nieuwe sluis en stuw is broodnodig, maar steeds in combinatie met een nieuwe oversteek voor fietsers en voetgangers.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is