N-VA Lebbeke stelt sportieve kandidaten voor

Op 26 juli 2024, over deze onderwerpen: Verkiezingen

In aanloop naar de lokale verkiezingen van 13 oktober stellen wij opnieuw 3 kandidaten voor. Het betreft allemaal kandidaten die een link hebben met het Lebbeekse sportleven. “Lebbeke is van oudsher een sportieve gemeente en de afgelopen 6 jaar werd er dan ook geïnvesteerd om de infrastructuur hiervoor te voorzien. Enkele sportievelingen kunnen dus ook niet op onze lijst ontbreken,” zegt voorzitter Brent Roelandt.

De eerste kandidaat is Stijn Baert. Hij is 41 jaar oud, woont samen met zijn partner Thaïs en heeft een dochter. Professioneel is hij actief vertegenwoordiger in de bouw en industrie. Stijn is al jarenlang vrijwilliger bij voetbalclub Oranje-Blauw Lebbeke. Daar was hij jarenlang trainer van de eerste ploeg, maar ook actief achter de schermen van de club. Het zal de eerste keer zijn dat Baert deelneemt aan de lokale verkiezingen in Lebbeke. Zijn drijfveer is dan ook om Lebbeke nog verder uit te bouwen tot een sportieve gemeente. “Een gezond en bewegend Lebbeke voor jong en oud, daar ga ik voor. Mijn motto is dan ook: 1 team..1 droom... Samen sterk,” zegt Baert.

De tweede kandidaat die door N-VA wordt voorgesteld is Reinout De Mol (45 jaar). Als echte Lebbekenaar is hij momenteel fractieleider in de Lebbeekse gemeenteraad. Hij maakt ook deel uit van de Politieraad. Bij de vorige lokale verkiezingen in 2018 behaalde hij 562 stemmen en belandde zo in de gemeenteraad. Reinout is de zoon van Hugo De Mol en werkzaam bij het Vlaams Agentschap Integratie en Inburgering. In zijn vrije tijd is Reinout voornamelijk te vinden in Lebbeke en als voorzitter en coach van zaalvoetbalclub ’t Voetlicht speelt hij een actieve rol in het verenigingsleven van de gemeente. Daarnaast neemt hij regelmatig deel aan een quiz, met zijn ploeg Touching Balls. Reinout wil zich inzetten voor een goede ondersteuning van het Lebbeekse middenveld. “Leven en laten leven, politiek op mensenmaat, luisteren naar de mensen en onder 't volk zijn,” zegt De Mol.

Rita Van hauwermeiren is de derde kandidate die, toepasselijk op het Lebbeekse sportcentrum, wordt voorgesteld als kandidate voor 13 oktober. Rita is 69 jaar en gepensioneerd docente atletiek aan VUB en Hogeschool Gent. Haar levenspartner is Gunther Spielvogel, een gewezen Duitse Olympische deelnemer in het hoogspringen. Naast haar wekelijkse loopjes is ze ook actief als trainer in de atletiek. Zo trainde ze jarenlang de atleten van de Lebbeekse AC, die onder haar enkele mooie resultaten behaalden in verschillende disciplines. Ze is ook lid van de Sportraad van Lebbeke waar ze het opneemt voor alle sportievelingen in Lebbeke. Rita haar streefdoel is om in Lebbeke, Wieze en Denderbelle zoveel mogelijk mensen voor de sport te motiveren, zodat iedereen een gezonde levensstijl kan onderhouden. Bij de vorige lokale verkiezingen behaalde Rita een mooie score met 398 stemmen. “Mijn inzet is voor iedereen kwaliteitsvol, betaalbaar sporten een leven lang.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is