N-VA Lebbeke rouwt om het heengaan van haar erevoorzitter Leo Callaert

Op 24 mei 2024, over deze onderwerpen: Afdelingswerking

Leo werd geboren in Lebbeke op 12 oktober 1942, traditioneel, Vlaams-christelijke familie . Hij zou zijn ganse leven lang échte Lebbekenaar blijven en de gemeente nooit verlaten.

Reeds als jong leraar was hij begeesterd door de Vlaamse beweging, wat zich vertaalde in een politiek engagement.

“Een Vlaming in hart en nieren”.

Aanvankelijk actief bij de lokale Volksbelangen, een voorloper van de Volksunie in de begin van de jaren 1960, en nadien binnen de Volksunie, waar hij zich ontpopte tot een gedreven bestuurslid, voorzitter, OCMW-raadslid, en gemeenteraadslid, en kandidaat bij menige andere verkiezingen.

Bij de splitsing van de VU in 2000 was de keuze voor Leo niet moeilijk. Voor hem was de N-VA de échte opvolger van het VU-gedachtengoed.

Zo rolde hij bijna vanzelf in het N-VA bestuur, eerst als ondervoorzitter, en in 2006 als voorzitter. Een verkiezingsjaar , waarin N-VA in kartel met de CD&V naar de verkiezingen trok. Dit resulteerde in drie mandaten, Goedele Uyttersprot Marcel Vermeir en Hugo De Mol (OCMW)..
Bij de volgende statutaire verkiezingen was hij geen kandidaat meer om zichzelf als voorzitter op te volgen, maar bleef hij actief in het bestuur. Uit dankbaarheid voor zoveel inzet en engagement, werd hij op 13.1.2008 erevoorzitter N-VA Lebbeke.

Beroepshalve was hij een gedreven leraar in de “Broedersschool”; en nu nog horen wij regelmatig getuigenissen van oud-leerlingen: “ meester Leo was een strenge maar zeer goede leraar”.

Leo overleed in het Minneveld op 14 mei 2024. De uitvaart heeft plaats op zaterdag 25 mei 2024 in de OLV Geboortekerk te Lebbeke om 10 u.

Wij betuigen aan zijn echtgenote Lieve, de kinderen Katrien en steven en de kleinkinderen Gust en Staf, onze oprechte deelneming.

Leo, voor deze vele jaren trouw, voor deze jarenlange inzet, kunnen wij alleen maar zeggen: dank u.

Namens het bestuur van N-VA Lebbeke,

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is