Meerderheid verloochent haar eigen (goed werkende) administratie omwille van vriendjespolitiek !!

Op 6 december 2015, over deze onderwerpen: Denderbelle, Gemeenteraad, Ruimtelijke ordening, Veiligheid, Verkeer (+ mobiliteit en openbare werken)

Bij een aan het schepencollege gerichte aanvraag tot gevelwerken aan een woning in Denderbelle adviseren de bevoegde gemeentelijke diensten tot driemaal toe negatief.

  1. Advies technische dienst = negatief
  2. Advies landmeter = negatief
  3. Advies dienst stedenbouw = negatief.

Maar: beslissing van het college van burgemeester en schepenen :  POSITIEF!!

Begrijpen wie kan!
Maar wij begrijpen het ondertussen:

André Segers, gemeenteraadslid N-VA:” De verklaring is vrij simpel: het feit dat de aanvraagster actief is binnen Open VLD Lebbeke en kandidaat was bij de gemeenteraadsverkiezingen,  is hier de beslissende factor om , zonder ook maar enige motivatie, lijnrecht in te gaan tegen de adviezen van de eigen deskundige diensten.”
Qua respect voor en vertrouwen in uw eigen administratie kan dat tellen, echt motiverend.
Bovendien druist deze beslissing in tegen onze visie om alle voetpaden toegankelijk te maken voor zowel voetgangers, rolstoelgebruikers en kinderwagens.
De lijst met gesjoemel door dit Open VLD – CD&V bestuur en het negeren van adviezen van commissies en raden, is op drie jaar tijd al aardig aangedikt.

André Segers
Gemeenteraadslid

Bijlage uittreksel CBS,5.11.2015

 

Situatie
De aanvraagster wenst de voorgevel te isoleren en te bepleisteren voor de woning gelegen (…) te Denderbelle. De woning staat ongeveer een 3-tal meter vooruit ten opzichte van de andere woningen.
Er werd advies gevraagd aan de bevoegde diensten.

Advies technische dienst
Het voetpad is te smal om een gunstig advies te geven. Het is hier tevens een oude woning die ongeveer 3 meter naar voor staat ten opzichte van de buurwoningen.

 

Advies landmeter
Het is absoluut niet wenselijk dat de voorgevel nog meer vooruit komt. Het is zelfs niet wenselijk dat de woning grondig verbouwd wordt. Ongeacht het feit dat er geen rooilijn is.

Advies dienst stedenbouw
De dienst stedenbouw geeft een ongunstig advies voor het isoleren/bepleisteren van de woning. Dit ongunstig advies vloeit voort uit het gegeven dat het voetpad veel te smal is en de woning al een 3-tal meter naar voor staat ten opzichte van de andere woningen. Het is absoluut niet wenselijk dat de voorgevel nog meer vooruitspringt ten opzichte van de andere gevels aangezien dit ruimtelijk niet aanvaardbaar is.

Vraag
Gaat het college van burgemeester en schepenen akkoord met het voorstel van de dienst stedenbouw? Het schepencollege beslist het volgende:
Het college van burgemeester en schepenen beslist om isolatie en bepleistering van deze gevel toe te staan doch voor een maximumdiepte van 7cm.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is