Marcel Vermeir Buur van het jaar

Op 2 juli 2008, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Lebbeke, Wieze

WIEZE - 'Ik ben zo gelukkig dat ik hier nog zit. Waardering van de mensen doet deugd, bedankt', zei een duidelijk ontroerde Marcel Vermeir (67), toen hij van Stef Markey, voorzitter van het comité Meelstraut-kermis, uitgeroepen werd tot Buur van het jaar.

Vermeir, geboren en getogen in de Meelestraut - vandaag wonen de mensen er in de Aalstersestraat - stond acht jaar geleden mee aan de wieg van de kermis. Hij werd toen ook voorzitter van het comité.

'Bedoeling was de mensen uit de straat samen te brengen. Ik ben voorstander van een warme samenleving, waarin mensen elkaar helpen en respecteren. Onze kermis is trouwens uniek, omdat we meer dan op andere plaatsen bijzonder veel aandacht besteden aan het welbehagen van de kinderen.'

Vermeir was en is actief op diverse vlakken. In Wieze riep hij de Vlaamse Club in het leven, was er oprichter van de lokale Volksunie-afdeling en dirigent van het kerkkoor. Sinds 1988 maakt hij deel uit van de Lebbeekse gemeenteraad, eerst voor de Volksunie, later voor N-VA. Op het eind van deze legislatuur zet hij er een punt achter.

Hij blijft in elk geval betrokken bij de kermis voor zijn deur, nu hij het erevoorzitterschap van het comité aanvaardde. Een comité dat als leidmotief het Stijn Meuris-nummer Ik hou van u koos. Marcel Vermeir kreeg het tijdens zijn huldiging voor het eerst te horen in een versie mee uitgevoerd door zijn twee zonen Rik en Geert en Stef Markey. (pvr)

Marcel

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is