Koop lokaal in uw gemeente.

Op 18 december 2017, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Jong N-VA, Lebbeke, Lokale economie, Middenstand
Jules De Buckplaats

In een steeds meer en meer globaliserende wereld mogen we de aandacht voor onze lokale identiteit niet uit het oog verliezen. We kopen meer en meer online en laten op die manier de vele kleine en middelgrote ondernemingen dat ons Vlaanderen rijk is vaak links liggen. Het is belangrijk dat zij niet dreigen weg te zakken onder de druk van de grote ketens, die uiteraard ook goede producten leveren, want geef toe, een stukje vlees van de plaatselijke slager die het op de grootte snijdt zoals jij het wil of de lokale bakker die een praatje met je slaagt terwijl je brood gesneden wordt, daar zegt toch niemand neen tegen.

Bestuurslid Brent Roelandt wil de slogan “Koop lokaal” in Lebbeke in het leven roepen en ervoor zorgen dat de lokale economie een boost krijgt. Want Lebbeke herbergt heel wat (handels)zaken en dienstenleveranciers die al onze aandacht verdienen.
Met bijvoorbeeld een affiche aan het venster kan de handelaar in kwestie duidelijk maken dat hij/zij een lokale handelaar is die je met een lach zal ontvangen. Hieraan gekoppeld is het ook belangrijk degelijke en voldoende infrastructuur te voorzien zoals parkeerplaatsen of beveiligde fietsenstallingen.

Ook het eerdere voorstel van gemeenteraadslid Karel Uyttersprot om de Jules De Buckstraat verkeersvrij te maken kan dit enkel maar ten goede komen.

Brent Roelandt
Bestuurslid N-VA.
22.11.2017

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is