JOKE & SOFIE VERVOEGEN ONZE KIESLIJST VOOR DE LOKALE VERKIEZINGEN

Op 29 mei 2024, over deze onderwerpen: Verkiezingen

Enerzijds gaat het over Sofie Cuddeman. Zij is 45 jaar oud en mama van twee kinderen. Ze is getrouwd met Stijn Van Troys en is beroepshalve leerkracht basisonderwijs. Sofie is woonachtig in de Opwijksestraat en al heel haar leven te vinden in Lebbeke. In haar jeugdjaren was ze actief bij Chiro Sonneveld en heeft ze de eerste 8 jaren van haar beroepsleven gewerkt op de Lebbeekse jeugddienst waar ze de gemeentelijke speelpleinwerking, de grabbelpaswerking en het JOC uit de grond heeft gestampt. Ondertussen is haar engagement en actieve participatie wat uitgebreid van Chiro Sonneveld naar Chiro Heilig Kruis, naar voetbalclub FC Lebbeke en naar wandelclub De Lustige Stappers.


Het is niet de eerste maal dat Cuddeman te vinden is op de lijst van N-VA. Zes jaar geleden, bij de verkiezingen van 2018, nam ze ook al deel aan de verkiezingen. “Toen behaalde ze een mooie score van 396 stemmen vanop de 8Ste plaats,” zegt voorzitter Brent Roelandt. “De inzet en toewijding die Sofie aan de dag weet te leggen, deed ons dan ook geen seconde twijfelen om haar opnieuw onze sterke lijst te laten vervoegen.” Sofie komt op voor fietsveiligheid en de lokale jeugd- en sportwerking.

De tweede dame die wordt aangekondigd op de lijst van N-VA voor de lokale verkiezingen is Joke Obus. Joke is 47 jaar en is mama van een zoon. Beroepshalve is Joke actief bij BNP Paribas en studeerde aan de Universiteit van Brussel af als handelsingenieur. Net als Sofie is Joke ook al heel haar leven woonachtig in Lebbeke en maakte ze tijdens haar jeugdjaren deel uit van Chiro Sonneveld. Vandaag de dag is ze nog steeds actief binnen de VZW van de Chiro, die ze in 2009 oprichtte met een paar andere enthousiastelingen en uiteindelijk zorgde voor het realiseren van de nieuwbouw van de chiromeisjes. Leuk weetje, samen met Sofie stond Joke leiding bij o.a. Goedele Uyttersprot. Verder is Joke vooral gekend van haar 6 jaar durende voorzitterschap van de ouderraad van gemeenteschool De puzzel (2015 – 2021) en haar inzet in het Lebbeekse vereningingsleven (actief medewerker van VZW Lebbeke Bruist). Het is de eerste maal dat Joke zal deelnemen aan de verkiezingen en ze is dan ook zeer verheugd de lijst van N-VA te kunnen vervoegen. “Ik ben vol overtuiging om deze kans met twee handen te grijpen. Ik wil me graag verder inzetten voor het verenigingsleven in Lebbeke (jong en oud), gezien ik daar zelf actief aan deelneem. Voor de ouderen denk ik bijvoorbeeld aan de eventuele inrichting van een dienstencentrum, gezien we daar in Lebbeke ondanks het bestaan van een degelijke infrastructuur (De Biekorf en zaal Toreken) vandaag nog te kort schieten”.

Lijsttrekker Raf de Wolf en Goedele Uyttersprot zijn blij dat naast Sofie ook Joke te vinden zal zijn op de N-VA lijst voor de lokale verkiezingen van oktober dit jaar: “Met deze twee dames hebben we twee sterke profielen die perfect passen in het plaatje waarvoor we met N-VA in Lebbeke willen staan: gedreven, eerlijk en met een warm hart.”

N-VA zet ‘twee ijverige dames’ op kieslijst voor gemeenteraadsverkiezingen | Gemeenteraadsverkiezingen Lebbeke 2024 | hln.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is