Heeft de Gemeenteraad het inrichten en de herlocalisatie van de speelpleinen voor uw kinderen en kleinkinderen goedgekeurd ?

Op 8 juli 2016, over deze onderwerpen: Cultuur, Gemeenteraad, Jeugd, Lebbeke, Ruimtelijke ordening, Speelpleinen, Sport, Voorstellen
Grondplan

N-VA Lebbeke stelt voor:

  • Speelpleinwerking Zulderkipken te herlokaliseren op de voormalige voetbalsite van KSK Lebbeke Konkelgoed.
  • Inrichting speelplein aan De Biekorf.

Raf De Wolf: “De speelpleinwerking Zulderkipken is ons allen bekend. Deze kent de laatste jaren een enorme groei. Met een gemiddelde van 120 à 130 kinderen per dag tijdens de paasvakantie en de blijvende groei, is er nood aan bijkomende ruimte.”
De speelpleinwerking is momenteel gehuisvest op de binnentuin van ons cultureel erf “De Biekorf” en maakt gebruik van de lokalen van de academie en CC De Biekorf.

Door de concessie van het Cultuurcafé, is er sinds mei ook een buitenterras ingericht, wat de voorziene speelruimte verkleind.
Momenteel is de ingang naar de cafetaria, via de academie, de meest genomen weg, maar deze wordt tijdens de speelpleinwerking steevast afgesloten om te voorkomen dat kinderen via deze weg het erf verlaten.

Ook met de nieuwbouw voor de academie in het vooruitzicht, lijkt het ons aangewezen om toekomstgericht te denken en de speelpleinwerking een eigen stek te geven.”

1)    Herlokaliseren van Zulderkipken naar de terreinen van KSK Lebbeke.

De fusie van Rapide en KSK Lebbeke biedt een aantal onverwachte opportuniteiten, die de verdere optimale werking van de fusieclub niet belemmert.
Daarom stellen wij voor om de speelpleinwerking vanaf de paasvakantie 2017 onder te brengen op de site van het Konkelgoed (voormalig terrein KSK Lebbeke), waar zij de nodige ruimte hebben om te spelen zonder enige overlast te veroorzaken. De kantines (zie rood gedeelte op foto) kunnen ter beschikking worden gesteld tijdens hun speelpleinwerking en geeft hen ook de ruimte om de leeftijdsgroepen gemakkelijker op te splitsen in kleinere groepen.

Indien de noodzaak aan bijkomende ruimte zich voor doet, kan dit opgelost worden door het plaatsen van bijv. containers, zonder dat dit het gebruik van het parkeerterrein hypothekeert.

De gemeente voorziet volgens haar ActiePlan AP63 – A160 in de investering van een laagteparcours op de achterliggende grond van het gemeentelijk sportcomplex (zie geel gedeelte op foto), wat de speelpleinwerking de kans geeft om de verdere uitbouw van de speelpleinwerking te promoten.

Dit punt werd op de gemeenteraad van 23 juni 2016 geagendeerd en door de meerderheid jammer genoeg naar de prullenmand verwezen zonder enige degelijke argumentatie, ook al staan niet alle diensten weigerachtig tegenover dit voorstel.

2)    Inrichting speelplein aan Cafetaria De Biekorf & Kiosk

De ruimte rond de kiosk en de cafetaria van De Biekorf, is een uitstekende plek om een speelterrein in te richten. De ruimte is aanwezig, evenals een beperkt aantal speeltoestellen. Met een geringe kost kan dit uitgebouwd worden tot een uniek en volwaardig speelplein.

Ouders en grootouders kunnen er tijdens de vakantie - en andere momenten - rustig vertoeven met hun kinderen en kleinkinderen: een gezellig terras en spelende kinderen in een rustige, veilige omgeving. Bovendien zal dit voor de concessie van de cafetaria een toegevoegde waarde betekenen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is