Groepsaankoop voor bomen is groot succes!

Op 27 november 2020, over deze onderwerpen: Denderbelle, Lebbeke, Leefmilieu, Wieze

De komende jaren wil Lebbeke veel bomen aanplanten om op die manier meer groen te creëren. Groen brengt leven en het is goed voor eht klimaat en voor het algemeen welzijn. Voor deze grootschalige aanplanting zochten we de hulp van de burgers. Tussen 3 en 23 november 2020 organiseerde het gemeentebestuur een groepsaankoop voor bomen. Hoogstammen, laagstammen, halfstammen: voor elke tuin wat wils én aan een verminderd tarief!

 

“Maar liefst 80 Lebbeekse gezinnen bestelden samen 371 bomen”, zegt schepen van Leefmilieu Goedele Uyttersprot (N-VA). “We kunnen dus spreken van een zeer geslaagde actie. Door het aanplanten van deze bomen kunnen private tuinen meer vergroenen en natuurlijker worden ingericht.”
Deze bomen kunnen daarnaast een substantiële bijdrage leveren in het bestrijden van het hitte-eilandeffect en het versterken van groenblauwe verbindingen.

 

De bomen worden bedeeld op zaterdag 12 december 2020 tussen 9u en 13u op parking Beeckman (parking tussen Centrumstraat en de parking van CC De Biekorf, Stationsstraat 23, Lebbeke). Per boom krijgen de deelnemers ook gratis een steunpaal en een boombinder mee, samen met de nodige instructies om de bomen op de correcte manier te planten en te verzorgen.

Bedankt aan iedereen die deelnam!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is