Goedele Uyttersprot nummer twee op lijst N-VA Lebbeke

Op 3 mei 2024, over deze onderwerpen: Afdelingswerking, Verkiezingen

Goedele Uyttersprot, huidig schepen in Lebbeke, wordt de nummer twee op de N-VA lijst voor de lokale verkiezingen in oktober. Ook in 2018 was Uyttersprot al te vinden op plaats twee waarna ze voor het eerst schepen werd voor de gemeente Lebbeke. Ze vormt een sterk duo met lijsttrekker, en huidig eerste schepen, Raf De Wolf.

De lijst van N-VA voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Lebbeke begint stilaan vol te lopen. Na de aankondiging van lijsttrekker Raf De Wolf, vorig jaar in oktober, komt de partij nu met Goedele Uyttersprot als nummer twee op de lijst naar buiten. Goedele Uyttersprot is ondertussen al 18 jaar actief op het politieke toneel, 12 jaar vanuit oppositie, de laatste bestuursperiode vanuit meerderheid. Uyttersprot is huidig schepen van jeugd, onderwijs, leefmilieu, dierenwelzijn, middenstand en lokale economie, juridische zaken.

We gaan vol goede moed en met enorm veel goesting richting oktober.

De realisaties en appreciatie binnen de bevoegdheden geven extra stimulans. Zo wist ze onder andere enkele nieuwe speelpleinen (OC en Rooien Wieze, Jozef Cardijnstraat, Biekorf) in de gemeente te realiseren en werd het Wonderbos (speelbos) aangelegd. Het herdenkingsbos werd gerealiseerd en wordt ieder jaar uitgebreid. Zwerfvuilacties (hondenpoep, peuken e.d.) werden blijvend onder de aandacht gehouden voor een nette gemeente, met steun van een breed vrijwilligersaantal. Zo was er ook de heropening van enkele trage wegen. Netwerkmomenten en koopbindingsacties voor onze lokale ondernemers werden in het leven geroepen. Er kwam een nieuwe schoolbus om de leerlingen veilig te vervoeren.

Maar het werk is niet af. De projecten die startten en de bestuursperiode overschrijden, bvb. polyvalente zaal, woonzorgcentrum, nieuwe gemeenteschool, speel- en ontmoetingsruimte Meerskant wil ze graag verder opvolgen. Er werden belangrijke stappen gezet in de realisatie, maar het verwerven van gronde, procedures, vergunningen, het werk van studiebureau’s kunnen voor dergelijke grote projecten jammer genoeg niet in één legislatuur gerealiseerd worden. Het zou een eer en een genoegen zijn opnieuw het vertrouwen te krijgen en verder te gaan op de ingeslagen weg.

“Eigen lof stinkt misschien, maar ik kan met het hand op het hart zeggen dat de huidige bestuursploeg in de afgelopen jaren mooi werk heeft geleverd op heel wat domeinen en dat is zeker ook de verdienste van Goedele als schepen. Enkele prachtige realisaties werden binnen haar bevoegdheden gerealiseerd. Met zo een sterke dame achter me, weet ik dat we vol vertrouwen naar oktober kunnen trekken,” besluit lijsttrekker Raf De Wolf.

Wie is Goedele?

Goedele is 43 jaar en woont samen met haar man David en hun 4 kinderen in Wieze. Beroepshalve is ze advocate. Ze draagt de liefde voor het verenigingsleven en jeugdbewegingen uit, en kijkt met veel plezier terug op haar jeugdjaren die ze – van ‘prutske’ tot leidster – doorbracht bij chiro Sonneveld.

In 2006 werd ze voor het eerst lokaal verkozen en belandde ze in de gemeenteraad. Bij de nationale verkiezingen van 2014 werd ze verkozen in het Federaal Parlement waar ze zich als juriste toespitste op de dossiers in de Commissie Justitie. Ze volgde hierbij haar vader, Karel Uyttersprot, op die eerder in het Federaal Parlement zetelde. Bij de lokale verkiezingen van 2018 haalde Goedele Uyttersprot een mooi score door 1.351 stemmen te behalen en koos ze resoluut voor de lokale politiek. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is