Ereburger van Lebbeke ? N-VA Gaat hiermede niet akkoord.

Op 24 juni 2007, over deze onderwerpen: Denderbelle, Gemeenteraad, Lebbeke, Voorstellen, Wieze

Gemeenteraad

Op de raadszitting van donderdag 28 juni zal aan de gemeenteraad van Lebbeke.
Voorgesteld worden om aan dokter baron Jean Henri Albert Edouard Cuvelier de titel van "Ereburger van Lebbeke" toe te kennen.

"Ereburgerschap" wordt verleend aan personen die zich meer dan gewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente of het land. Dit gebeurt eerder sporadisch.

Met alle respect voor de carrière van baron Cuvelier, maar van een verbondenheid met de bevolking van Wieze, laat staan met deze van Lebbeke, kunnen wij hier totaal niet spreken.

Toen dr Cuvelier het kasteeldomein kocht van collega dokter Sierens, was het eerste werk wat hij deed: het afbreken van het kasteel. Zonder het minste respect voor de historische waarde ervan voor de Wiezenaren. (Maar hij bouwde wel op dezelfde plaats een kast van een villa).

Dr Cuvelier woont bijna 40 jaar in Wieze, maar 99% van de Wiezenaren hebben hem nog nooit gezien. Hij heeft nooit deelgenomen aan het kulturele, sportieve of sociale leven van de Wiezenaars.

Hij voelde zich ver verheven boven de gewone Wiezenaar, getuige daarvan o.a. de diverse jachtpartijen georganiseerd in zijn domein met zijn politieke vrienden. Want die heeft hij wel. De lezer mag raden welke kleur zijn partij heeft .

Volgens N-VA moet een "Ereburger van Lebbeke" in de eerste plaats een sterke verbondenheid hebben met de bevolking van Lebbeke. Deze heeft Dr Cuvelier niet, en N-VA zal zijn benoeming als ereburger in de komende gemeenteraad niet goedkeuren.

Goedele Uyttersprot - Gemeenteraadslid
Marcel Vermeir - Gemeenteraadslid

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is