An Vervliet's amendement over Festivalbussen op de Provincieraad van 13 november

Op 14 november 2013, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Provincie

Op de provincieraad van 13 november j.l. heeft N-VA provincieraadslid An Vervliet een amendement ingediend om een democratische prijs op te leggen aan gesponsorde evenementenbussen. In punt 8 Mobiliteit werd immers het provinciaal reglement evenementenbussen voorgelegd.

De N-VA fractie vind het positief dat er aandacht wordt gegeven aan een veilige en vlotte mobiliteit bij evenementen in onze provincie. Dit doen ze door het inzetten van bussen te stimuleren via een subsidiëring.

Het is goed dat de organisator ook een deel van de kost van de bussen draagt, waardoor hij aan zijn verantwoordelijkheid in deze voldoet. Maar het rechten en plichten verhaal dient volgens ons doorgetrokken te worden naar het individu, de gebruiker van de evenementenbussen. De burger mag erop gewezen worden dat iets nooit echt gratis is, maar dat er steeds een kost aan vasthangt, zonder daarvoor diep in de buidel te moeten tasten.

"Vandaar dat wij ertoe pleiten om in de voorwaarden voor de subsidie op te nemen dat de organisator zich ertoe verbindt om een democratische prijs door te rekenen aan de gebruiker, bijvoorbeeld een symbolische euro," aldus An Vervliet. "Wij zijn ervan overtuigd dat deze maatregel geen extra hinder dient teweeg te brengen. Tickets voor de bussen zouden in voorverkoop kunnen verkregen worden, via sms of via een verkoper terwijl men staat te wachten op de bus. Dergelijke systemen hebben hun succes al bewezen bij o.a. de Gentse Feesten en de Lokerse Feesten. Het is uiteraard aan de organisator om te kijken wat volgens hem het beste systeem is."

Het amendement werd jammer genoeg niet goedgekeurd.

Videotje van het voorstel : Klik hier

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is