An Vervliet legt eed af als nieuwe gedeputeerde

Op 1 februari 2021, over deze onderwerpen: Provincie

Op 1 januari nam An Vervliet de sjerp over van Annemie Charlier als gedeputeerde voor Ruimtelijke Planning (inclusief Wonen), Recreatiedomeinen en Erfgoed. Daarbovenop neemt ze de bevoegdheden Economie en POM Oost-Vlaanderen over van gedeputeerde Moens.

Het provinciebestuur is An Vervliet niet onbekend: sedert 2012 zetelt ze in de provincieraad, waarvan de voorbije twee jaar als N-VA-fractievoorzitter. Tot voor kort werkte ze als coördinator Budget & Benefits bij de FOD Mobiliteit en Vervoer.

An studeerde geschiedenis en woont in Lebbeke met haar partner Cliff en de Britse korthaarkat Watson. In haar vrije tijd gaat ze graag lopen of fietsen. Maar ook ‘hersensport’ beoefent ze met plezier: in coronavrije tijden legt ze geregeld haar vrienden het vuur aan de schenen tijdens een stevig gezelschapsspel.

An Vervliet: “Als historica heb ik in de eerste plaats natuurlijk heel veel voeling met het domein ‘Erfgoed’. Maar ook de andere domeinen vind ik natuurlijk ontzettend belangrijk. Via Ruimtelijke Planning bepalen we hoe onze provincie de komende decennia zal omgaan met moeilijke vraagstukken als de bescherming van open ruimte, ruimte voor wonen en ondernemen, klimaatadaptatie,… Ook voor het beleidsdomein Economie is dat voor een stuk van toepassing: met name dan de uitdagingen rond het omschakelen naar een circulaire economie.
En laat ons de recreatiedomeinen niet vergeten, waarvan het belang in deze coronatijden alleen maar is vergroot. Ze bieden onze inwoners de kans op ontspanning en een stukje vakantie dichtbij huis.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is