Afschaffing treinen Lebbeke

Op 24 oktober 2011, over deze onderwerpen: Heizijde, Lebbeke, Mobiliteit, Spoorwegen-Trein

N-VA Lebbeke vraagt NMBS betere dienstverlening voor de resterende treinen op de lijn Brussel-Dendermonde.

Deze week raakte bekend dat de Lebbeekse pendelaars voortaan elke dag 20 treinen minder kunnen nemen richting Dendermonde of Brussel. 

De NMBS gaat 170 binnenlandse treinen schrappen.

Uit de oplijsting die de NMBS heeft gemaakt blijkt dat de lijn Dendermonde-Brussel heel zwaar geraakt is.

Duncan BraeckeveltDuncan Braeckevelt (bestuurslid N-VA Lebbeke): "We begrijpen dat de NMBS ervoor kiest om onrendabele lijnen te schrappen. Maar wie, net als wij, dagelijks naar Brussel pendelt, zal beamen dat de dienstverlening op deze lijn vaak miserabel is. 
Oude treinstellen die haperen, te weinig zitplaatsen, treinen die rijden in verminderde samenstelling, vertragingen, geen verwarming in de winter, geen airconditioning in de zomer,… het is dagelijkse kost op deze lijn. De ‘welgemeende excuses’ van de treinbegeleiders, zijn haast een gewoonte geworden.”
 
An VervlietAn Vervliet (secretaris N-VA Lebbeke): “Omdat de reizigers van de afgeschafte lijnen nu andere treinen zullen nemen, moet de capaciteit van de die treinen worden opgetrokken. De capaciteit vandaag zit naar ons aanvoelen al op de ondergrens. 
Hier en daar enkele wagons bijhangen of overschakelen naar wagons met een grotere capaciteit is absoluut nodig.  Dat het aantal treinen in de spitsuren ook behouden moet blijven staat buiten kijf.”

Duncan Braeckevelt: “De NMBS moet dus dringend werk maken van een betere dienstverlening op deze lijn. Duizenden pendelaars nemen elke dag de trein Dendermonde-Brussel. 
Het Gewestelijk Express Net dat voor een betere dienstverlening zou zorgen, is uitgesteld van 2012 naar 2019. 7 jaar uitstel is toch niet redelijk meer. Wij zullen onze vragen, ten behoeve van alle pendelaars hier uit de streek, ook per brief bezorgen aan de NMBS”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is