Vernieuwing binnen de Lebbeekse N-VA fractie

Wegens professionele redenen van raadslid Nele Bosman zal zij haar zetel in de gemeenteraad van Lebbeke niet langer mogen invullen. Zij zal worden opgevolgd door de 49-jarige Geert De Saedeleir. Hij zal vanaf januari 2023 de 7-koppige N-VA fractie in de Lebbeekse gemeenteraad vervoegen.

Het was aan het einde van de gemeenteraad van 21 december dat nog één iemand een laatste mededeling wenste te doen. N-VA raadslid Nele Bosman kondigde haar afscheid in de Lebbeekse gemeenteraad aan. Volgens haar woorden wegens professionele redenen die niet verenigbaar zijn met een mandaat in de Lebbeekse gemeenteraad. Een wending die weinigen zagen aankomen gezien de lange staat van dienst van Bosman in de Lebbeekse politieke wereld. Als jong politiek talent binnen de Volksunie, en later binnen N-VA, zette Nele zich al snel in voor haar idealen. Sinds de eeuwwisseling, in 2000, zit ze in de Lebbeekse gemeenteraad, met een pauze van enkele jaren voor van de opvoeding van haar kinderen. Bosman kreeg dan ook tijdens haar laatste gemeenteraad (tot nu toe) mooie woorden vanuit zowel haar partijgenoten, coalitiepartners maar ook de oppositie. De Lebbeekse N-VA afdeling betreurt het verlies van Nele binnen de gemeenteraadsfractie.

Daar haar stoel in de gemeenteraad vrijkomt, zal deze volgens het opvolgsysteem worden ingevuld. Deze taak valt toe aan Geert De Saedeleir. Geert is woonachtig in de Opwijksestraat en zelfstandige. “Hij weet dus wat hard werken is. Een mentaliteit die bij onze N-VA fractie zeer welkom is,” zegt voorzitter Brent Roelandt. De Saedeleir zal normaliter de eed afleggen op de gemeenteraad van januari.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is