Roefeldag weer op agenda: kinderen proeven van allerlei beroepen

Op 28 juni 2022, over deze onderwerpen: Denderbelle, Gemeenteraad, Jeugd, Jeugdraad, Jong N-VA, Lebbeke, Speelpleinen, Wieze

Lebbeke zet na een tijd coronapauze de Roefeldag weer op de agenda. Op zaterdag 25 juni kunnen kinderen proeven van allerlei beroepen dankzij de medewerking van heel wat lokale ondernemers.

 

“Roefel is al jaren de hoogdag voor lagereschoolkinderen”, zegt schepen van jeugd Goedele Uyttersprot (N-VA). “Op deze dag kunnen kinderen een kijkje nemen in de wereld van volwassenen en zelf dingen uitproberen. Ze krijgen onder andere de kans om te helpen in een slagerij, mee te draaien in de Colruyt, te leren water spuiten met een brandslang bij de brandweer of lekkere donuts te maken. Door te proeven van een beroep dat hen interesseert kunnen ze bijleren.”

Heel wat handelaars en ondernemers maken zich een hele namiddag vrij voor de begeleiding van de jonge Roefelaars. In kleine groepjes trekken de kinderen van de ene locatie naar de andere. De jeugdraad staat in voor de begeleiding en de veiligheid.

Kinderen gaan langs bij HoneyBee massages, de brandweer, de politie, Van Der Speeten paardenfokkerij, Paardentherapie De Paardenbloem, Schoenenwinkel Gigi, IJshoeve Nicky, slagerij Saerens, Delhaize en Colruyt, Dolce Donut, Schoonheidssalon Rita, Incar Dansspektakel, woonzorgcentrum Hof Ter Veldeken en de jeugddienst zelf voor een workshop bakkerij.

 

Bron: HLN 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is