Jong N-VA Lebbeke vraagt bewaking lokalen/terreinen jeugdverenigingen

Op 4 oktober 2017, over deze onderwerpen: Denderbelle, Gemeenteraad, Lebbeke, Speelpleinen, Sport, Voorstellen, Wieze
Speelplein Lebbeke

Afgelopen weekend kregen heel wat Lebbeekse verenigingen, waaronder de Chiro Sonneveld, de KSA en tennisclub Hof Ter Burst, te maken met schandelijke inbraken. Dit was de zoveelste inbraakgolf in enkele maanden die Lebbeke teistert en zorgde alweer voor heel wat schade bij de getroffen (jeugd)verenigingen. Zij lijden door deze inbraakgolf alweer heel wat schade en verlies aangezien meestal zowat het hele lokaal wordt leeggehaald en verschillende zaken worden vernield. Als jeugdvereniging zijnde is het vaak al niet makkelijk om rond te komen met de verkregen middelen en een inbraak/vernieling in/van de lokalen of terreinen is een extra klap in het gezicht van deze gemotiveerde groepen die elke keer weer instaan voor het vertier en ontwikkeling van de Lebbeekse jeugd. 

Deze situatie moet en kan anders. Daarom stelt Jong N-VA Lebbeke voor om van de verenigingen opnieuw een veilige plaats te maken en dit door middel van het plaatsen van camerabewaking en alarmsystemen op de sites en aan de lokalen van de Lebbeekse (jeugd)verenigingen. Mogelijkerwijze kan er geopteerd worden voor mobiele camera’s die ook inzetbaar zijn op andere plaatsen zoals de vele parken die onze gemeente rijk is. 

“Deze oplossing is effectief en efficiënt aangezien het zowel potentiële misdrijf plegers afschrikt en indien er toch een misdrijf zou plaatsvinden het opsporingsproces in een stroomversnelling brengt. De financiering zou kunnen gebeuren door middel van een groepsaankoop, aangezien dit de kosten heel wat zou kunnen drukken. Want toegegeven, de aankoop van zulke camera’s is niet goedkoop, maar deze voorkomen wel de grote kosten die de getroffen verenigingen nu voor een groot deel moeten ophoesten.” “Indien de burgemeester en de schepen in kwestie echt inzitten met de veiligheid en het verzorgen van de werking van de verenigingen, dan mag er in dit dossier zelfs geen twijfel bestaan over de aankoop van de camera’s en alarmsystemen,” verklaart voorzitter Brent Roelandt. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is