Denderbelle behoudt de rode brievenbus aan het Klein Gent.

Op 21 maart 2019, over deze onderwerpen: Bpost, Denderbelle, Gemeenteraad
Rode brievenbus BPost

Bpost deed vorig jaar hun saneringsplan uit de doeken: in gans Vlaanderen zouden 3000 rode brievenbussen verdwijnen. Ook Lebbeke bleef daarvan niet gespaard. Zo zouden o.a. de 2 brievenbussen in Denderbelle (Dries en Klein Gent) weggenomen worden. 

Nochtans bepaalt de wet van 21 maart 1991 dat elke gemeente die bestond vóór de fusie van 1 januari 1971, over minstens 1 rode brievenbus moet beschikken. Het wegnemen van de 2 bestaande brievenbussen in Denderbelle is dus onwettig. 

Op de gemeenteraad van 6 februari werd dit probleem aangekaart en legde N-VA, via raadslid Nele Bosman, een resolutie tot behoud op tafel met de vraag aan BPost tot behoud van minstens één brievenbus. Alle raadsleden tekenden mee. 

Op maandag 11 maart ontving het College van Burgemeester en Schepenen een antwoord. Hierin geeft Bpost toe dat hun oorspronkelijke voorstel, nl. het wegnemen van de enige 2 brievenbussen in Denderbelle, niet conform was met de wettelijke bepalingen. Om die reden werd dan ook beslist om de brievenbus Klein Gent te behouden. 

Een goede zaak, want ook al worden in dit digitale tijdperk minder kaartjes en brieven verstuurd, niet alles kan via internet verzonden worden en ook niet iedereen maakt gebruik van een computer of smartphone. Een rode brievenbus blijft sowieso onmisbaar, ook in een kleine gemeente. 

De N-VA-fractie

Foto door Geert De Rycke, afkomstig van HLN

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is