Jong N-VA Lebbeke - Zomerafdeling in de Kijker in Ronduit Jong N-VA nationaal

Op 17 juli 2017, over deze onderwerpen: Denderbelle, Heizijde, Jeugd, Jong N-VA, Lebbeke, Wieze
Jong N-VA Lebbeke

Jong N-VA Lebbeke bestaat al 14 jaar. Wat is jullie geheim om de afdeling draaiende te houden?
14 jaar geleden bestond de naam Jong N-VA nog niet. De afdeling ging toen nog door het leven onder de naam ‘Ronduit N-VA! Lebbeke’. Al van in het begin werd de afdeling geleid door enkele gemotiveerde jongeren zoals Goedele Uytersprott, die nu Kamerlid is, en An Vervliet, die momenteel in de provincieraad zetelt. Ook ons huidig bestuurslid Pieter Paul Moens droeg zijn steentje bij met de aanzet tot de European Disability Card.
Momenteel wordt de afdeling in Lebbeke in goede banen geleid door voorzitter Brent Roelandt, Pieter Paul Moens, Klaas De Smedt, Tuur Van Keer en Stephanie Abbeloos. Vijf jongeren die de beste vrienden zijn – wat één van de belangrijkste factoren is om een afdeling draaiende te houden. Naast een politieke jongerenpartij zijn we één grote vriendengroep.
 
Op welke acties en activiteiten zijn jullie het fierst?
Naast maandelijks vergaderen, ondernemen we als po­litieke jongerenpartij ook vaak acties. Er wordt altijd naar een evenwicht gezocht tussen het aankaarten van pro­blemen en het aanbrengen van oplossingen enerzijds, en ludieke acties anderzijds - zoals de Lion-actie in samen­werking met Jong N-VA Dender.
In onze gemeente is mobiliteit een heikel thema. Het zijn veelal jongeren die zich als zwakke weggebruiker in het verkeer begeven. Daarom willen we als jongerenpartij ons steentje bijdragen met acties rond mobiliteit. Dat is ondertussen een traditie geworden in onze afdeling. Onze mobiliteitsactie eerder dit jaar was een groot succes. Het werd te heet onder de voeten van de burgemeester en hij heeft uiteindelijk moeten handelen. Op dat elan gingen we verder, want zonet is onze sensibiliseringscampagne i.v.m. de naleving van de zone 30 afgelopen.
 
Jullie hebben ook een goede band met jullie lokale moe­derpartij. Wat is hiervan volgens jullie de meerwaarde?
Wij ondersteunen onze lokale moederpartij waar moge­lijk. Hiervoor krijgen we uiteraard iets terug. Omdat we op onze streekbierenavond heel wat materiaal konden lenen, spaarden we heel wat uit. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid tot doorstroming vanuit Jong N-VA naar de moederpartij. Zo zetelen in de huidige legislatuur 3 jongeren in hun bestuur. Dit is - naast iets om trots op te zijn - ook een extra leerschool.
 
Welke boodschap willen jullie aan de andere afdelingen van Jong N-VA geven?
Ook als jongerenpartij is het mogelijk om te wegen op het beleid in onze eigen gemeenten. Ook wij kunnen meehel­pen aan de Verandering, de kracht van Verandering!

Jong N-VA Lebbeke

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is